Кауфланд изби рибата с цените, русенци ***** майката на магазина

31 ви Август – ден като ден, един от последните летни дни преди в името на месеца да се появи буквичката Р. Този път есента малко избързва, цял ден дъжд и облаци. Но нито метеорологичните условия, нито трафика, нито кризата, нито дори земетресение 5-та степен може да спре русенци да превземат Кауфланд. Причината за цялата еуфория е последния рекламен вестник на магазина. Обещанието в него е основни хранителни продукти, както и такива за домакинството намалени на 50%.

  • земелче за 9 ст;
  • кафе 2 в 1 опаковка от 10 броя за 99 ст;
  • мокри кърпички за 19 ст;
  • зелени маслини за 29 ст за 100 грама;
  • прясно мляко за 69 ст и т.н.

Странно е че в повечето случай, и по мнения на познати и колеги всички плуят срещу Кауфланд, като изкарват продуктите там с изключително ниско качество и почти всеки се прави на пич и не пазарува такива продукти. Картинката обаче на първия ден след въпросния вестник с намаленията, около 18 часа е следната:

KauflandЕх тези мокри кърпичкиКауфланд

Паркинга пълен на макс, обикаляш 4-5 минути и чакаш някой да излезе за да се шмугнеш на мястото му. Количките разграбени, освирепяла тълпа чака пред изхода само някой да излезе с количка и веднага се втурват по няколко души да му предлагат стотинки за нея. Чудя се как някой предприемчив съгражданин не си продаде количката и за 2 лв. Вътре в магазина пълна лудница, всеки се втурнал към така желания продукт, блъска те, готов е да те прескочи дори само и само да стигне преди да се е появила табелка „Наличност изчерпана“ на щанда. Земелчетата не успяват да изстинат, всеки бърка без ръкавици и граби. Докато чакам спокойно за следващата партида от така желаните хлебчета пред очите ми се разкрива леко комична и същевременно прекрасна гледка. Върху един висок щанд подскача тълпа от хора, всеки се опитва да бръкне колкото се може по навътре и да награби колкото се може повече. Ноооо…ето че някой не играе честно, мъж и жена се оказват комбина. Мъжът се покатерва и надига щанда от едната страна, за да се плъзне продукцията по него и жена му от другата страна да си вземе повече. От някъде се чува – „Ей това аз си го хванах, мое си е“. Така желаната стока са мокри кърпички от 19 стотинки.

Няколко минути по-късно достъпа до щанда с маслини се оказва невъзможен. Магазинерката и щанда са окупирани изцяло от една възрастна дама, която смята предвидливо и купува зелени маслини за цялата рода.

Възможната причина за всички това: може би на някой предвидлив мениджър му е хрумнала идеята да напише в рекламния вестник под всяка стока ограничение за бройка. Например бира на 59 ст, до 24 броя на количка. Същевременно не се е усетил горкия че се намира в България, и това за всички означава: „Ха сега ще ги излъжа аз тия тъпанари и ще купя повече“.

P.S. Извинявам се за лошото качество на снимките, правени са с мобилния ми телефон.

9 comments on “Кауфланд изби рибата с цените, русенци ***** майката на магазина

  1. Когато направиха подобно намаление в Шумен, цяла седмица проверявах за няколко стоки, които бяха намалени ( проверката е или много рано при отварянето на магазина, или следобедните часове ) – та „търсените“ продукти така и не бяха заредени, а на стилажите висеше бележка „изчерпано количество“………интересно! Хем са намалени, хем през цялото време не ги заредиха?!

  2. Абе хора,направили са ви магазини за чудо и приказ,и вместо да се радвате -плюете.Типично селска изява от ваша страна.Кой ви кара да се бутате в деня на откриването???Смеете се на другите пък и вие сте отишли за същото,и понеже не сте се докопали,им се ядосвате.В София магазините са постоянно пълни и хората се редят за промоции, но никой не се прави на по-важен.Щом е влязъл за евтино ще си чака.

  3. glupavi bulgari iskate si4ko da e evtino i hubavo emi nqka takova ne6to

  4. Измама с брошурата там пише едно а пък вътре в магазина на щанда е друго .Става въпрос за CD AGFA FOTO в брошурата пише 25 бр за 2.99 с ддс даже има и снимка на която се вижда ясно за какво става въпрос ,но обаче на щанда има CD AGFA FOTO 10 бр. за 2.99 е кой е виновен питам аз защото управителя си изми ръцете с издателството а поне да се бяха извинили за гршката и да направят промоцията от брошурата ,едно дискче за 0.12 стотинки

  5. Такаааа. Аз понеже съм си селянче (живея в с.Орешак, работя в гр. Троян) нямах възможност да посетя никой от магазините на Кауфланд в деня на откриването им, но успях да го посетя все пак. Така и не видях нищо евтино а точно обратното – Кока Кола 2л с етикет 1.89 лв беше на цена 2.05 лв. Реших да си купя кашакавал на рафта пишеше 6 лв ЗА КИЛОГРАМ след като излязох от магазина и си погледнах касовата бележка се оказа че съм си купил кашкавал на цена 6 ЛВ ЗА БРОЙ (400 ГР). До тук бях с покупките от Кауфланд !!!

  6. В Хасково картинката бе същата! 50% намаления и тъпкаица до припадък!

  7. Цялата тази история е ДОЛНА ИЗМАМАААА. След Работа минах с жената и видях пълен магазин с празни колички. Хората се лутаха и търсеха намалените продукти но те липсваха. СМЯХХХХХ В ЗАЛАТАААА като питаш любезно ти казват че промоцията била ОТ 19,00 до 19,30 . ЦЯЛАТА ТАЗИ ЦИГАНИЯ БЕШЕ ОЩЕ В ПОНЕДЕЛНИК И НИКЪДЕ НЕ ПИШЕШЕ В БРОШУРАТА ТАКОВА НЕЩО. ТЕЗИ ОТ КАУФЛАНД СА ПЪЛНА ПАРОДИЯ НА ХИПЕРМАРКЕТ

  8. Не са само русенци. И варненци бяха същите, а може и по – зле да са били, в понеделник и вторник ужасът започваше да се оформя още 20-30 минути преди да отворят. Предполагам, че така е било във всички магазини в страната, но поне във Варна от днес се чувства леко успокоение.

    P.S. Впечатленията ми са от терасата в къщи, която гледа към паркинга, до, и в магазина не посмях да се доближа.

  9. Честно казано бих предпочел да си купя стоката на двойна цена от нормалната, но да не се ръгам като идиот в този зверилник. Само времето, което съм загубил на касата и в ръчканцитата ще надхвърли многократно намалението на „земелчетата“. Е, явно хората не мислят като мен. Историята ти е много красиво описана. Посмях се от сърце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *